top of page

Skåneresan

Fotoutflykt till Skåne och Söderåsen

Vi var 11 medlemmar som genomförde resan till Söderåsen. Låt mig direkt säga att vi hade tur med vädret och det var fint fotoväder alla dagarna. Grönskan i Skåne hade kommit och alla lundar och bokskogar hälsade oss välkomna från sin gröna och mest inbjudande sida.
Första fototillfället efter ca 3 timmar i bilen var Prästaskogen - Gryteskog utanför TornaHällestad. Medhavd lunch vid iordningställda bord och bänkar i området smakade gott.
Därefter ca 2 timmar i vacker bokskog med speciella vresbokar. Krumma och sneda träd som blev spännande motiv i skir grönska. En liten vattensamling med gröna små grodor tilldrog ett särskilt intresse för några av oss. Bilder finns så klart på hemsidan för den som vill se.
Resan fortsatte sedan till Röstånga. Rum var iordningställda på Villa Söderåsen vid foten av Söderåsen. Ett anrikt B & B från tidigt 1900 tal där Sebastian gav oss en ordentlig genomgång av historia och sevärda fotolokaler på åsen. Därefter kvällsmat för alla på pizzeria Roma i Röstånga. När vi åter var nöjda gav vi oss ut för lite kvällsfotografering.
Efter lätt promenad till Odensjön eller Härsnärsdammarna tog vi våra först bilder
tillsammans med myggen som tyvärr också vaknat i vårvärmen.
Därefter var vi nöjda och trötta, god natt för kvällen!
Tidig morgon på lördagen. Redan klockan 4 vaknade vi för att bege oss upp med bilar till Kopparhatten i Skäralid. Lite kyligt men vackert och vi fick de bilder som vi hoppades på. Frukost på bostället och därefter lite vila innan nästa äventyr startade.
Denna gång valde de flesta av oss att bege sig in i ravinen. Här rinner så klart en liten bäck och vi fick tillfälle att testa ND-filter och långa slutartider.
En tur som tog ca 1 timme i vardera riktning, därefter återsamlades vi vid Skäralidsjön för lunchpaket och fika. Eftermiddagen blev sedan lite lugnare med blandad sysselsättning. Redigering av bilder i solen ute i trädgården, fotboll på datorn eller vila.
Gemensam middag på restaurang Stationshuset var beställd. En nedlagd järnvägsstation där tågen slutat gå på 60-talet. Anna, ägare och värdinna hälsade oss välkomna.
Vi var tillfreds med mat och dryck och nöjda när vi gick hem till Villa Söderåsen igen för kvällen.

bottom of page