top of page

Ordförande har ordet

Helgen har jag tillbringat i Lerum på året Riksfotoutställning. En intressant, spännande och välordnad tillställning. Lerums fotoklubb lyckades mycket väl med att skapa ett evenemang med god gemenskap, intressanta föreläsningar, mycket fotosnack och god mat. Lördagen började med Riksstämman där det mest intressanta var diskussionen kring vilka bildformat ska vara tillåtna kommande Riksfotoutställningar. Det råder lite olika uppfattningar om det ska vara möjligt att använda format som mer passar det konstnärliga uttryck man vill förmedla. Dock landade nog uppfattningen i att tre format kommer att finnas i framtid, nämligen A3, 40x30 och 30x30. Styrelsen återkommer med besked senare.


Delar av styrelsen.
Vi fick ta del av väldigt (!) många fina bilder. Intressant att höra hur de olika jurymedlemmar resonerade. Vi är några i klubben som fick bilder antagna och ett par utmärkelser. Mer om detta kommer du att snart kunna se under Tävlingar på hemsidan.


Lördagskvällens middag på Nääs Fabriker i Tollered var en mycket trevlig tillställning. Mycket god mat och gott sällskap. Och inte bara fotosnack😊 Kul att stifta bekant med så många andra kollegor från landets andra fotoklubbar. Och på tal om det, så var det många som uttryckte att det skulle vara väldigt kul att få komma till Öland för Riksfotoutställningen 2026.
Jag förde diskussioner med både ordförande Nils-Erik och arrangörerna i Lerums fotoklubb och fick en ganska bra uppfattning om vad som kommer att krävas för att vi ska lyckas genomföra evenemanget. Vi kommer också att få mycket stöd från förbundet och även från Lerums fotoklubb.


Det delades ut många utmärkelser till ett antal fotografer för sina gedigna fotoinsatser inom RSF och även internationellt. En av de är vår egen Jörg. Det hör till saken att Jörg genom åren producerat massor av bilder som fått speciella omnämnanden i fler länder. Hela 151 omnämningar i 24 länder! Det har lett till att Jörg fått ett antal fina utmärkelser.GRATTIS Jörg!😀

81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tuvull

Comments


bottom of page